Management van Verandering

Verandermanagement is een belangrijk en populair thema binnen de bedrijfskunde. Veel bedrijfskundigen , consultants en managers houden zich bezig met het managen van veranderingsprocessen.

Wil je je als bedrijfsdeskundige specialiseren en je verdiepen in veranderingsmanagement? LaRa opleidingen kan samen met jou deze mooie stappen zetten in je carrière als veranderingsmanager.

Waarom deze studie? Een organisatie moet zich continu verbeteringen aanbrengen om succesvol te zijn en te blijven. Dit betekent dat er met enige regelmaat aanpassingen en dus veranderingen moeten plaatsvinden. Zeker in deze tijd van Corona, zijn veranderingen op de werkvloer een dagelijkse werkwijzeverandering. Deze omslag van werkwijze heeft een grote inpakt op de controle van de werkzaamheden en de effectiviteit van deze manier van werken.
Dit heeft ook te maken met de introductie van het thuiswerken. De vraag is hoe e.e.a. goed geïmplementeerd kan worden en voor welke beroepen / functies deze manier van werken passend is.

Daarnaast is ook het bewaken van de doelstellingen van de onderneming een belangrijk uitgangspunt. Door de vele veranderingen dienen de uitgangspunten en doelstellingen, verwoord in de missie en visie, bewaakt en uitgevoerd te worden. Alle veranderingen hebben derhalve invloed op de te bewandelende route en werkwijze van de onderneming.

Ik deze opleiding van diepgaand ingegaan worden op alle mogelijke veranderingen en hoe deze in goede banen geleidt kunnen worden. Hierbij is draagvlak bij alle medewerkers van wezenlijk belang en een adviserende rol speelt hierbij een belangrijke inzet bij het initiëren van deze veranderingen.